Templates by BIGtheme NET
Головна / Здоров'я / Користь висівок для організму людини
вівсянка

Користь висівок для організму людини

Найбільш цінним джерелом клітковини дієтологи вважають висівки. Висівки стимулюють, очищають і оздоровлюють травну систему. Ефект надзвичайний – очищення організму, покращення обміну речовин.

Висівки та їх корисні властивості
Для багатьох з нас виникає питання: що таке висівки і з чим їх їдять? І головне: а навіщо їх їдять? Чудові властивості висівок відомі з давніх часів.Висівки- це побічний продукт борошномельного виробництва, вони складаються з оболонок зерна і невідсортованого борошна. Але назвати висівки відходами виробництва — це буде занадто несправедливо, адже вони володіють унікальними здібностями допомагати при різноманітних проблемах зі здоров’ям.Зазвичай висівки споживають як додаток до салатів,йогуртів та кефрів.

Плюси висівок
— В Висівках дуже багато клітковини, так необхідної нашому кишечнику. Рослинні волокна погано перетравлюються, і кишечник використовує їх в якості адсорбенту. Адсорбція води, в свою чергу, сприяє збільшенню калових мас в кишечнику, що знижує ймовірність запорів. Крім цього, клітковина стимулює і інші процеси — зменшує в крові кількість холестерину, пов’язуючи в кишечнику жовчні кислоти, які мають певні канцерогенні властивості.

— Висівки мають в своєму складі необхідні людині вітаміни групи В, зокрема В1, В2, В6, РР і ін. Крім того, є провітамін А чи каротин, вітамін Е. У висівках багато мікроелементів: магній, калій, хром, мідь, цинк , селен, мідь та інші. Завдяки своїм складом висівки є унікальним дієтичним продуктом.

— Холестерин знижується шляхом зв’язування волокон і кишкових жовчних кислот , тому висівки можуть застосовуватися з метою профілактики атеросклерозу. Крім того, кишкові бактерії, вживаючи клітковину, виділяють незамінні вітаміни групи В.

— При цукровому діабеті висівки уповільнюють розщеплення крохмалю і здатні впливати на глікемічний індекс продуктів.

— В боротьбі із зайвою вагою висівки також неоціненні: їжа з великою кількістю клітковини повільніше поглинається і дає відчуття насичення на більш тривалий час, а посилилася перистальтика кишечника зменшить всмоктування поживних речовин і, отже, калорійність з’їденої їжі. Висівки сприяють придушенню апетиту і зниження ваги.

Країна здоров’ я

ПоганоНічого цікавогоМожна й краще!ДобреВідмінно Залишіть будь-ласка оцінку статті
Loading ... Loading ...

Лишити коментар

Ваша електронна пошта ніде не буде показана. Позначені обов'язкові поля для заповнення *

*

*