Templates by BIGtheme NET
Головна / Кулінарія / Млинці на Масляну: на молоці з начинкою
млинці

Млинці на Масляну: на молоці з начинкою

Інгредієнти:

  • 3 ст. молока,
  • 2 ст. борошна,
  • 3 яйця,
  • 1 ч. л. солі,
  • 1-2 ст. л. цукру.
  • 3/4 ч. л. розпушувача або щіпка соди,
  • 3 ст. л. олії — в тісто.
  • олія — для смаження.

Для начинки:

  • солодкий сир з родзинками і курагою,
  • свіжі яблука з цукром/медом,
  • варене згущене молоко або шоколад,
  • яблучне або сливове повидло,
  • банани і шоколад.
  • Начинку вибирай на свій смак.

Для прикраси:

  • кориця,
  • гілочка свіжої м’яти,
  • горішки,
  • тертий шоколад, цукрова пудра.

Як приготувати:

Насипте в миску просіяне борошно, сіль, цукор, розпушувач і ретельно перемішай. Додай яйця і половину склянки молока. Заміси тісто без грудок — воно має вийти дещо густе за консистенцією.

Потроху розбав тісто рештою молока і заміси, щоб вийшла консистенція, що нагадує рідку сметану. Додай 3 ст.л. олії і добре розмішай.

Дай тісту настоятися 15-20 хвилин.

Добре розігрій сковороду, змасти її маслом і налий тісто на сковороду (по 2-3 ст. л., щоб млинці вийшли тонкими). Поки млинчик не «схопився», ретельно розподіли тісто по сковороді, щоб вийшло тонке кружальце. Коли млинець підрум’яниться з одного боку, переверни його на інший.

Подавай млинчики з улюбленою начинкою, прикрасивши корицею, м’ятою, горішками або іншими смаколиками. Можеш поекспериментувати — і зробити млинці з кількома начинками.

Візьми до уваги. Якщо в тісто млинців на молоці додати 1 ст. л. цукру, то млинчики вийдуть менш солодкими — їх можна подавати з солоними начинками. Наприклад, з м’ясом, картоплею та грибами та іншим.

ПоганоНічого цікавогоМожна й краще!ДобреВідмінно Залишіть будь-ласка оцінку статті
Loading ... Loading ...

Лишити коментар

Ваша електронна пошта ніде не буде показана. Позначені обов'язкові поля для заповнення *

*

*