Templates by BIGtheme NET
Головна / Здоров'я / Сім причин з’їсти болгарський перець: очищення судин і лікування очей
болгарський перець

Сім причин з’їсти болгарський перець: очищення судин і лікування очей

Болгарський перець добре відомий нам овоч. Ми звикли бачити його в безлічі страв, а не впізнати його насичений смак просто неможливо. Але чи замислювалися ви про те, яку колосальну користь цей продукт може принести нашому організму?

Рівень вітаміну С в болгарському перці навіть вище, ніж у лимоні і чорній смородині;

Також в болгарському перці міститься аскорбінова кислота і вітамін Р. Ці два вітаміну в комплексі благотворно впливають на серцево-судинну систему і допомагають зміцнити судини;

Користь болгарського перцю полягає також в тому, що в цьому овочі присутня велика кількість корисних мікроелементів, таких як калій, кальцій, йод, фосфор, натрій, цинк і магній. Всі ці речовини допомагають запобігти розвитку анемії і надають імуностимулюючу дію;
 
У болгарському перці міститься велика кількість провітаміну А, який допомагає стабілізувати зір, покращує ріст волосся, а також благотворно впливає на нашу шкіру;

Тим, хто не з чуток знає, що таке депресія, неврози, безсоння і занепад сил, слід внести болгарський перець в свій щоденний раціон. Так як ці симптоми виникають внаслідок нестачі в організмі вітамінів В1, В2, В6 і РР, які в надлишку містяться в болгарському перці. Всі ці вітаміни також необхідні при лікуванні цукрового діабету;

Багато фармацевтичних компаній використовують екстракт болгарського перцю в складі багатьох мазей і пластирів для лікування радикуліту, невралгії і артриту;

У всіх видах стручкового перцю міститься алкалоїд капсаїцин, який допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. Крім того, розріджує кров і знижує артеріальний тиск.

 

«Країні Здоров’я»

ПоганоНічого цікавогоМожна й краще!ДобреВідмінно Залишіть будь-ласка оцінку статті
Loading ... Loading ...

Лишити коментар

Ваша електронна пошта ніде не буде показана. Позначені обов'язкові поля для заповнення *

*

*